Бременност: Втори месец
02.04.2020
тип статия
Сънят при децата и тийнейджърите
17.03.2020
Сънят е много важна част от психическото и физическото здраве на вашето дете, защото позволява на ума и тялото на детето ви да почиват и да се възстановяват. Има много неща, които можете да направите, за да помогнете на детето или тийнейджъра си да получава колкото се може по-често качествен сън.
Бременност: първи месец
25.02.2020
Бременността по месеци
21.02.2020
Потвърждаване на бременността
Вярно ли е, че…
10.02.2020
…Пикантната храна може да предизвика раждане?
Как да се погрижим за влажността на въздуха през зимата?
03.02.2020
Когато си нов родител винаги възникват много въпроси. От храненето до съня и цялостното поведение на бебето. През зимата се питаме дали сухият студен въздух засяга новородените по същия начин както възрастните.
25 УДИВИТЕЛНИ И ЗАБАВНИ ФАКТА ЗА БЕБЕТАТА
29.01.2020
Как да изберем столче за хранене?
28.01.2020
Храненето заедно като семейство е една от най-хубавите страни на семейния живот. Време е да се отпуснете и да изградите още по-стабилни връзки помежду си - и с помощта на правилното детско столче вашето бебе наистина може да се наслаждава и да участва в това преживяване!
С КАКВО ДА АНГАЖИРАМЕ ДЕТЕТО В ДОМАКИНСТВОТО СПОРЕД ВЪЗРАСТТА?
18.01.2019
КОИ СА ПОДХОДЯЩИТЕ ИГРАЧКИ ЗА НАШЕТО БЕБЕ?
08.11.2018
Ако от скоро имате бебе или някой близък от семейството ви очаква това вълнуващо събитие, със сигурност искате да направите страхотен подарък. Отивате в някой детски магазин и се оказвате объркани от претрупани щандове с бебешки играчки. Как обаче да се ориентирате при този огромен избор? До навършване на един месец можем да кажем, че бебето не се интересува от играчки. То спи, яде и пълни пелените. Но към края на месеца то започва да взаимодейства с нас и околния свят. Започва неговото емоционално, двигателно, психическо и социално развитие и наред с грижите за хигиената, храненето и съня му, трябва да се погрижим и за това.
РАСТЕЖ НА ЗЪБКИТЕ
09.10.2018
Знаем ли достатъчно при процеса никнене на зъби при бебетата?! Една тема вълнуваща всеки родител, която е едновременно вълнуваща и много сериозна. Никненето на първите зъби е много важно за развитието на всяко дете и изисква сериозно внимание, както и голямо търпение от страна на родителите. В следващите редове ще научете всичко за никнене на зъби при бебето!
КАК ДА ОТГЛЕДАМЕ ДЕЦА, КОИТО ДА СЕ ХРАНЯТ ЗДРАВОСЛОВНО
03.10.2018
Майка, участвала в анкета споделя следната история за това как е отказала детето си от вредните храни (например бонбоните): Шест годишният ми син се отказа напълно от бонбоните. От първият ден, в който му позволихме да яде сладко, бяхме категорични, че може да хапва само по един бонбон на ден, 3 дни в седмицата по избор. Без значение колко лакомства получи за Коледа и за рожденият си ден, той трябва да избере да изяде само 3 от тях, по 1 на ден. В деня след коледа, дадох на всичките ми 3 деца техният пръв бонбон за седмицата. Шест годишният ми син, съвсем откровено призна, че той вече е изял неговият бонбон за деня. След това обясни как лакомствата не са полезни и не е добре да се прекалява с тях.
КАКВО ЩЕ НАУЧИ ДЕТЕТО В ПЪРВИ КЛАС?
18.09.2018
Първи клас е вълнуващо време и за учениците, и за родителите. През предстоящата година, детето Ви ще научи поне 2000 нови думи! То ще придобие по-добра представа смисъла на това как думите и езикът взаимодействат и ще научи сложни думи с няколко значения. Ще се научи и на правопис, разбира се. В часовете по математика пък, детето ще се научи да събира и изважда и също така как да решава задачи. Но първолакът се нуждае от доста насърчаване – всъщност повече от всякога. "Децата ще започнат да не харесват училището в тази възраст, ако почувстват, че не са достатъчно умни или не се справят“ казва детска учителка. Така, че подкрепяйте детето си възможно най-много първата година. Първокласниците могат да говорят повече за техните чувства, така, че се пригответе да ги изслушвате и да им помагате в случай, че са обезкуражени. Това са едни от най-важните учебни постижения, които обикновено се учат през първата година, със съвети как да помогнете да детето си да е винаги в час.
С НОВОРОДЕНО НАВЪН – ЗА И ПРОТИВ
22.08.2018
Един от въпросите, който предизвиква дебати сред майките, е свързан с това, кога идва времето за първи разходки с новороденото навън. Някои предпочитат да изчакат, докато други бързат да излязат.
10 ГРЕШКИ, КОИТО ДОПУСКАМЕ ВЪВ ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕТЕТО
31.07.2018
Постоянно се опитваме да научим детето си да е учтиво, да не крещи, да не лъже, да се храни прилично, да не отговаря на възрастните и на още много други неща. За да постигнем това използваме най-различни начини, като обясняваме, крещим, заплашваме, подкупваме, молим. Според специалистите в стремежа си да бъдем добри родители допускаме някои грешки. Вижте кои са те и правилния подход според тях.
АДАПТИРАНО ИЛИ КРАВЕ МЛЯКО - КОЕ Е ПО-ПОЛЕЗНО ЗА БЕБЕТО?
17.07.2018
Най-добрият източник на хранителни вещества за всяко бебе, безспорно е кърмата. Това не е нито изненада, нито новина за който и да е. Понякога обаче, се налага кърменето да бъде прекратено (често поради заболяване на майката) или е възпрепятствано (трудности при засукване, нужда от смесено хранене по препоръки на лекар, завръщане на работа). В тези случаи се налага да се прибегне до заместителите на майчиното мляко, добре познати като адаптирани млека.
КАКВИ БИБЕРОНИ И БЕБЕШКИ ШИШЕТА ДА ИЗБИРАМЕ
19.06.2018
Всяка грижовна майка знае, че кърменето е най-добрият начин, по който може да храни детето си. Ако имаме проблем с гърдите обаче или изобщо нямаме кърма, се налага храненето на бебето да става от шише.
ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА ДЕТЕТО В КОЛАТА - ДЕВЕТТЕ НАЙ-ВАЖНИ ПРАВИЛА
13.06.2018
Факт е, че инцидентите с моторни превозни средства са най-големият убиец на деца до 14 години. Докато в някои от тези трагедии е невъзможно да се оцелее, в други- повече от 60 % от случаите, които са завършили фатално- са могли да бъдат предотвратени, но не са, тъй като деца от 0-12 не са се намирали в подходящи за целта столчета за кола.
МЕТОДЪТ МОНТЕСОРИ
05.06.2018
Възпитанието на децата е трудна задача с повече от две неизвестни. Макар да правим всичко като по учебник, често се случват непредвидени неща, за които трябва да реагираме на момента. Кога започва възпитанието на едно дете? Коя е ключовата възраст? Докога имаме влияние над детското поведение и сме способни да го моделираме? На всичко това ще отговорим с помощта на метода Монтесори.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ПРИ МАЙЧИНСТВО
29.05.2018
Всяка майка се чуди точно какви документи са й необходими при майчинството. В статията ще откриете цялата нужната информация.
Съвети за сън: Как да помогнете на детето си да получи пълноценен сън
22.05.2018
Сънят дава на вашето дете голям обхват от физически и умствени предимства. От раждането нататък, доброто състояние на детето ви, зависи от това, дали спят достатъчно сън за тяхната възраст и от нивата на активност. Следвайки съветите, описани по-долу, ще помогнете на детето ви да заспива лесно и да спи през цялата нощ.
ЕДИНСТВЕНИЯТ СЪВЕТ ОТНОСНО РОДИТЕЛСТВОТО, В КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ВСЛУШВАТЕ
23.03.2018
Чуваме редица съвети как да отглеждаме децата си. Съвети за родителството. Независимо дали идват от приятелите и семейството, онлайн или в книги, ние получаваме тонове съвети. Обаче кой е този съвет, в който всеки трябва да се вслуша, независимо от възрастта на детето си?
КАК ДА БАЛАНСИРАМЕ МЕЖДУ РАБОТАТА И СЕМЕЙСТВОТО?
15.03.2018
​Как да балансираме между работата и семейството? Това е въпрос, с който всяка работеща майка се сблъсква ежедневно: как да балансираме между своето семейство и работата, когато и двете изискват време? Чувстваме се виновни, че прекарваме повече време с клиенти и колеги, отколкото с нашите собствени деца. (Дори се чувстваме виновни, че се наслаждаваме на работата си!) Когато най-накрая се приберем вкъщи, често сме изтощени. Прекалено изтощени за забавления, време, прекарано качествено с децата, защото трябва да се подготвяме за утрешния ден. А нашите деца растат точно пред очите ни! Чувстваме се зле, когато пропуснем крайъгълен камък в грижите за тях и се притесняваме, че не им даваме достатъчно спомени, към които да се връщат.
ЕТИКЕТЪТ "УЖАСНИТЕ ДВЕ"
02.03.2018
Етикетът "Ужасните две" не е приятен, но понякога го чувстваме съвсем на място. Може би детето ви не чува нито една дума, която казвате, без значение по какъв начин се опитвате да го кажете. Преминаването към ежедневните дейности - вечеря, лягане, почистване - е борба - толкова интензивна и изтощителна, че в крайна сметка се предавате. Детето може дори да прибегне до удряне или хапaне, оставяйки ви да се чувствате разочаровани в опитите да го дисциплинирате и усмирите. Ако това звучи познато, вие не сте единствени.
РАННИ БЕБЕШКИ ПРОБЛЕМИ
20.02.2018
Някои от най-честите болки, от които новородените бебета страдат са коликите, бебешката кал и никненето на зъби. Тази статия помага да се обясни какво да очаквате, когато се сблъскате с тях, а също така дава някои съвети за храненето.
РАННИ ПРИЗНАЦИ НА БРЕМЕННОСТ
17.02.2018
Чудите ли се: дали съм бременна? За да разберете със сигурност ще ви е нужен тест за бременност за домашни условия или кръвен тест, но докато не го направите (най-добрият момент е, след като вашият период е закъснял) прочетете за ранните признаци на бременност и вижте дали някой от тях не ви е познат.
КАК ДА СЪХРАНЯВАМЕ КЪРМАТА ПРАВИЛНО?
17.02.2018
След времето, което сте отделили и положили усилия да се изцеждате, ето някои съвети как да съхранявате кърмата, които да ви помогнат да се погрижите за безопасността на безценната за вашето бебе храна.
ЗА И ПРОТИВ ЗАЛЪГАЛКИТЕ
16.02.2018
Трябва ли да дам на бебето ми залъгалка? Като нов родител, утешаването на вашето бебе е един от вашите най-важни приоритети и може да намерите употребата на залъгалка много полезна. Някои бебета могат да бъдат успокоени с люлеене и гушкане и да задоволяват сукателния рефлекс само по време на хранене. При други това не е достатъчно, дори когато не са гладни. Ако вашето бебе все още иска да суче, след като е заситено от кърменето, биберонът може да ви свърши чудесна работа.
29 НАЧИНА ДА УСПОКОИТЕ РАЗДРАЗНЕНО БЕБЕ
16.02.2018
5 НАЧИНА ДА УСПОКОИТЕ ДЕТЕТО КЪДЕТО И ДА СЕ НАМИРАТЕ
16.02.2018
ВСИЧКИ ДЕЦА МИНАВАТ ПРЕЗ ПЕРИОД, В КОЙТО ИМ Е ТРУДНО ДА ОВЛАДЯВАТ ЕМОЦИИТЕ СИ. На някои им е по-трудно, отколкото на другите. За тези, които имат нужда от помощ ето няколко съвета, които биха им помогнали да успокоят ситуацията където и да се намират.
СИМПTOМИ НА БРЕМЕННОСТТА, ЗА КОИТО ВИ Е НЕУДОБНО ДА ГОВОРИТЕ
19.09.2017
Разбира се, някои майки излъчват някаква бременна красота, докато не се изпърдят в асансьора или не започнат да хъркат като тромпет през нощта. Факт е, че много неща се случват с тялото ви, когато сте бременна - странни симптоми, които приятелите ви може да се притесняват да ви споделят, или лекарят може да подмине, защото не са големи здравословни проблеми.
10 НЕОБИЧАЙНИ СЪВЕТА ЗА ПЪРВО БЕБЕ
01.09.2017
ХРАНИ, КОИТО ДА ИЗБЯГВАМЕ ДОКАТО КЪРМИМ
16.08.2017
Кърменето позволява да храним бебето си близо до себе си. Консултирайте се с Вашият педиатър преди да следвате всякакви съвети!
100 УДИВИТЕЛНИ ФАКТА ЗА БРЕМЕННОСТТА
29.07.2017
СТОЛЧЕТА ЗА КОЛА - 10-ТЕ ГРЕШКИ, КОИТО ДОПУСКАМЕ НАЙ-ЧЕСТО
24.07.2017
Безопасността на столчето за кола не е детска игра. Ще ви разкажем за 10-те най-често срещани грешки, които родителите допускат при инсталиране и използване на столчето. Безопасността, която предоставя използването на столчето за кола е от решаващо значение за защита на детето по време на пътуване, но изборът и употребата на такова може да се окаже трудна задача.
КАК ДА ОТГЛЕДАМЕ УМНО БЕБЕ?
03.07.2017
50 ДУМИ НА ОДОБРЕНИЕ, КОИТО ДЕТЕТО ИСКА ДА ЧУЕ ОТ ВАС!
16.06.2017
  • Свържете се с нас :
  • 02 936 07 90
  • гр. София, кв.Требич, ул. ”Доло" 1
  • web@moni.bg
  •  

Носим усмивки навсякъде, където има бебе!
copyright © Moni 2018
design and develop by
Balkansys.com
Scroll To Top