ЕДИНСТВЕНИЯТ СЪВЕТ ОТНОСНО РОДИТЕЛСТВОТО, В КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ВСЛУШВАТЕ
23.03.2018Чуваме редица съвети как да отглеждаме децата си.
Съвети за родителството. Независимо дали идват от приятелите и семейството, онлайн или в книги, ние получаваме тонове съвети. Обаче кой е този съвет, в който всеки трябва да се вслуша, независимо от възрастта на детето си?

Направи това, което работи за теб.
Толкова е лесно да споделяме своите успехи и съвети с приятелки, които са станали майки. Това в края на краищата е един от най-добрите начини за научаване на нови техники и е от огромна полза да имаш компания, на която да разчиташ.
Но в края на крайщата всеки от нас познава най-добре своите деца. По начин, по който никой друг не ги познава. Същото важи и за момента, когато сте от страната, която получава съвети. Можем да слушаме съветите и да прилагаме част от тях или всичките. Но трябва да го направим въз основа на това, което върши работа на нас, нашите деца и нашите семейства.
Сега повече от всякога родителите изглежда се чувстват категоризирани. Влизаме в дебати за кърменето, ваксинирането или дали децата могат да играят навън без надзор. Сигурно може да посочите много свои познати, които отглеждат децата си по различен начин от вас. И хубавото е, че това не е проблем.
Всяко дете, родител и семейство има свои собствени начини. Никога няма да има един единствен подход, който да работи за всички. Може да си промените мнението по много от въпросите, в които вярвате в даден момент.
Защо?
Развиваме се. Научаваме повече, когато отглеждаме децата си. И с течение на времето оставяме някои убеждения настрани и започваме да се придържаме към нови идеи.
Променяме се, когато се променят нашите деца. Можем да получим информация, да я изпробваме и да решим дали работи за нас или не. Но в момента, в който се чувстваме стресирани или се чудим дали не правим всичко погрешно, най-добре е да спрем и да се вслушаме в собствените си нужди. Да вършим това, което работи за нас и нашето семейство.
Не е неприемливо да пренебрегнете съветите или да игнорирате информацията, която Ви се дава. Но пък в края на краищата, би било самотно пътуване без прозренията на други родители. И ние се учим най-добре чрез събиране на информация и сравняване на бележки. Но това, което може да работи за другите, може не винаги да работи за нашите нужди.
 
Да бъдем по-добри родители
 
Вие четете статии подобни на тази, защото искате да бъдете по-добър родител.
Но все пак Вие сте тези, които познават най-добре своето семейство. И затова не трябва да се притесняваме, ако съветите на останалите и начините, по които те отглеждат децата си не съвпадат с нашите собствени, нито с нашите убеждения. Не позволявайте на никого да Ви кара да се чувствате така, сякаш не правите достатъчно за детето си, или за решенията, които взимате.

Правете това, което работи при Вас.
Няма перфектни родители. Можем да станем само по-добри от това, което сме в момента.


Снимка: ТУК
Източник: ТУК
 
тип статия

Носим усмивки навсякъде, където има бебе!
copyright © Moni 2018
design and develop by
Balkansys.com
Scroll To Top