РАННИ БЕБЕШКИ ПРОБЛЕМИ
20.02.2018
 

 
Бебешки проблеми

 Някои от най-честите болки, от които новородените бебета страдат са коликите, бебешката кал и никненето на зъби. Тази удобна за употреба инфографика помага да се обясни какво да очаквате, когато се сблъскате с тях, а също така дава някои съвети за храненето. Ако имате нужда от повече информация винаги можете да попитате педиатъра си за съвет и той може да Ви препоръча кои продукти ще бъдат подходящи за никненето на зъби или бебешката кал в зависимост от възрастта на вашето бебе. Може да Ви е трудно да се ориентирате сами сред множеството продукти по рафтовете в аптеката.
Когато се стигне до грижи за мъничетата става ясно, че има много какво да научим. Въпреки, че повечето родители с първо бебе имат осем или повече месеца, за да се подготвят за появата на бебето, все пак може да почувстват несигурност какво точно да очакват.
 
КОЛИКИ
ОКОЛО 1 НА ВСЕКИ 5 БЕБЕТА СТРАДА ОТ КОЛИКИ
ТОВА МОЖЕ ДА БЪДЕ МНОГО СТРЕСИРАЩО! ОСТАНЕТЕ СПОКОЙНИ ДОКОЛКОТО ВИ Е ВЪЗМОЖНО И УСПОКОЯВАЙТЕ БЕБЕТО. МОЖЕ ДА СЕ ПОЯВЯВАТ ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ ВСЕКИ ДЕН.
Това са един вид стомашни болки, съчетани с газове в корема. Коликите обикновено престават, когато бебето стане на 3-4 месеца.
 
БЕБЕШКА КАЛ
Бебешката кал се характеризира с твърди, люспести парченца върху бебешката глава. Най-често се проявява при новородените бебета. Състоянието може да бъде облекчено, като намажете главичката на бебето с преварен зехтин, който след това можете да отмиете с бебешки шампоан. Бебешката кал не е болезнена и отминава с течение на времето.
 
НИКНЕНЕ НА ЗЪБКИ
Можете да установите, че никненето на зъбите може да бъде съпроводено с плач, желание за гризане и дъвчене, както и отделяне на повече слюнка, а понякога и температура. Зъбите започват да никнат около шестия месец. Има много начини, по които можете да помогнете на бебето през този период – гел за облекчаване на подутите венци, различни гризалки, както гризалки за охлаждане в хладилник.
ОБСЪДЕТЕ ВАРИАНТИТЕ С ВАШИЯ ПЕДИАТЪР, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ СЪВЕТ И ПОМОЩ.
 
ХРАНЕНЕ
КЪРМЕНЕ

Кърменето е желателно да бъде започнато веднага след раждането и да продължи поне шест месеца. Кърмата съдържа точно балансирани и концентрирани хранителни вещества във форма, която е лесна за храносмилане. Съдържа антитела, произхождащи от майката. ТЕ ПРЕДПАЗВАТ БЕБЕТО. Винаги е с точно необходимата температура и е СТЕРИЛНА. Кърменето може да помогне на майката с възстановяването на теглото, натрупано през бременността.
 
ХРАНЕНЕ ОТ ШИШЕ
Това е алтернативният вариант за бебета, които не са кърмени, или да е добавъчно хранене към кърменето след поне шест седмици.
ПРЕДИМСТВА НА ХРАНЕНЕТО ОТ ШИШЕ
Не е задължително храненето да бъде извършено от майката. Това може да направи друг човек, докато майката наваксва със съня или си почива.
Можете да премерите с точност колко мляко изпива вашето бебе.
НЕДОСТАТЪЦИ НА ХРАНЕНЕТО ОТ ШИШЕ
Адаптираните млека не съдържат антителата, които майката отделя.
тип статия

Носим усмивки навсякъде, където има бебе!
copyright © Moni 2018
design and develop by
Balkansys.com
Scroll To Top