10 НЕОБИЧАЙНИ СЪВЕТА ЗА ПЪРВО БЕБЕ
01.09.2017



1. Ваш избор!
Независимо дали ще кърмите или ще храните с адаптирано мляко бебето си, ще спите заедно с него или не, и всички останали около десет хиляди решения, са лично Ваши и на партньора Ви. Не позволявайте на никого да Ви накара да забравите това или да Ви мъмри.
 
2. Не се самонаказвайте!
Майчинството не е състезателен спорт. За нещата, които правите или не за Вашето бебе, за това как си мислите, че трябва да се развива или не бебето – не се самонаказвайте.
 
3. Нямате нужда от хиляди неща!
Не правете луд шопинг тур за всяка нужда на бебето (реална или не). Дайте си шанс да се опознаете с мъничето за месец-два.
 
4. Няма да счупите бебето!
На всички Родители, които имат бебе за пръв път не им се вярва, но е така. Бебетата не са толкова чупливи, колкото ни се струва. Докато поддържате врата и главичката на бебето всичко би трябвало да е наред.
 
5. По-добре да пренебрегнем реда вкъщи, отколкото себе си.
По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но трябва да се заставите да го направите поне през първите месеци след като се роди бебето.
 
6. Опит – грешка.
Принципите на практиката доказват, че развитието на почти всяко първородно бебе е резултат от опитите и грешките на родителите му в процеса на отглеждане.
 
7. Нещата никога няма да се върнат към „Нормалното”.
Колкото по-рано го приемете, толкова по-добре. Дали ще се отнася до тялото Ви (има щастливки, които успяват) или за начина Ви на живот, едно малко човече вече го е променило.
 
8. Вашето бебе изглежда като всяко друго бебе.
През периода от първите година-две (най-малко) Вашето бебе ще се променя непрекъснато, както и поведението му. Но поне през първите няколко месеца ще се държи като всяко друго бебе.
 
9. Връзката на обичта се гради с времето.
Вие може да почувствате с всяка клетка на тялото си любов и нужда да защитавате бебето си, без съмнение. Но тази връзка на обич може да се получи и постепенно.
 
10. Не приемайте насериозно всеки съвет.
Изслушвайте всеки съвет, но правете за Вас и бебето Ви това, което Ви подсказва вътрешното усещане.
 
Източник: fertilebrains.com

 
тип статия

Носим усмивки навсякъде, където има бебе!
copyright © Moni 2018
design and develop by
Balkansys.com
Scroll To Top