КАК ДА СЪХРАНЯВАМЕ КЪРМАТА ПРАВИЛНО?
17.02.2018


Съхранение на кърмата
•Измивайте ръцете си, за да предотвратите нежеланото бактериално замърсяване.
•Съхранявайте кърмата си на отделни порции от 60-120 мл, за да намалите похабяването й.
•Изцедената кърма, съхранена в затворен контейнер на стайна температура, е безопасна в рамките на 8 часа след изцеждането.
•Изцедената кърма може да бъде съхранявана в хладилник за период от 3-5 дни.
•В камерата, която се намира в хладилника до 1 месец;
•Кърмата може да бъде съхранявана във фризер за период от 3 месеца, а във фризер тип ракла (под - 18 градуса по Целзий) - 6 месеца. За всеки случай проверете какво пише относно градусите в упътването на Вашия фризер.
•На пликчетата за кърма има място, на което да отбележите датата и часа. Най-напред трябва да използвате порциите, които сте изцедили най-отдавна.
•След размразяване вътре в хладилник, срокът за използване на размразената кърма е 24 часа.
•След размразяване кърмата трябва да се използва или в противен случай се налага да я изхвърлите. Не замразявайте отново и не съхранявайте по-дълго в хладилник. С оглед на това е важно да я замразявате на отделни порции в малки количества.
Ето колко дълго можете да я съхранявате:
•В отделна камера – до 3 месеца;
•В дълбоко замразяващ фризер  – над 6 месеца.
Размразяването трябва да става бавно – оставете кърмата да се размрази на стайна температура.   Не я размразявайте или стопляйте в микровълнова печка!  Това ще промени състава й, а затоплянето става на слоеве – един слой е още студен, а съседният вече е прекалено горещ.
Не затопляйте кърма, която е със стайна температура - това разрушава напълно или частично повечето полезни вещества, съдържащи се в нея.

Помпа за кърма Busy Mum - ТУК.
Пликове за кърма Care - ТУК.
Пликове за кърма Best Choice - ТУК.
тип статия

Носим усмивки навсякъде, където има бебе!
copyright © Moni 2018
design and develop by
Balkansys.com
Scroll To Top